Regisseur André Lefèvre

André Lefèvre bleek al op jeugdige leeftijd besmet te zijn door het theatervirus.

Aan de Universiteit Gent beleefde hij 1968 zeer intens maar studeerde hij toch af als licentiaat Germaanse Filologie en licentiaat in de Pers- en Communicatiewetenschappen.

Gedurende enkele jaren gaf hij les, maar toen hij - louter toevallig - in het theater terechtkwam, heeft hij die liefde noot meer verlaten. Hij werd dramaturg bij het Mechels Miniatuur Teater, waar hij onder meer klassieke en nieuwe ac

auteurs vertaalde en bewerkte (Neil Simon, Molière, Eugène Ionesco, Edward Albee, Marie Laberge). Voor zijn vertalingen en bewerkingen behaalde hij in 1994 hiervoor de SABAM-prijs.

 

In 1980 werd hij medeoprichter van de Dramastudio voor Kinderen en Tieners binnen de schoot van het Mechels Miniatuur Teater, later ook voor het Mechels Jeugdtheater.

 

In 1990 bewandelde André nieuwe paden als freelance dramaturg, regisseur en auteur. Hij was korte tijd de artistieke leider van De Fakkel. Voor Jeugdwerkplaats Alkmaar (Nederland) schrijft hij kindertheater en geeft dramaturgisch advies. Voor Klara schreef en regisseerde hij hoorspelen, voor de televisie werkte hij als dramturg mee aan toneelcaptaties.

André is co-regisseur voor de producties van Salobonani vzw, dramaturg en regisseur van Theater Rabarbar. Daarenboven is hij in zowat heel Vlaanderen al jaren actief in zowel het beroeps- als het vrijetijdstheater, in scholen en jeugdgroepen.

Voor EDERED (Internationaal Europees Festival voor Kinder- en Jeugdtheater) trad hij drie keer aan als workshopleider. Hij regisseert muziekspektakels (waaronder" Nekkanacht") en de shows van Will Tura.

 

En mocht u denken dat André's energie daardoor volledig is opgebrand, dan vergist u zich schromelijk, want naast dat alles is hij alweer enkele jaren docent aan de Hogeschool Gent in het departement Architectuur, Audiovisule en Beeldende Kunsten.

 

Tussendoor werkte André nog aan een doctoraatshandeling en werd hij Doctor in de Humane Wetenschappen.

En daarnaast heeft hij nog tijd voor ... ASTEEK.

 

Zijn wij even blij!

Copyright © Asteek.be All Rights Reserved